In de media

Een overzicht van artikelen in andere media, die door mij zijn geschreven of over mij gaan.

Asian Review of Books
De ARB publiceerde mijn recensie over de bijzondere vrouw die Ellen Thorbecke was, en de boeiende foto’s die ze in de jaren 30 van de vorige eeuw in China maakte.

Backpackgek.nl
Claudia en Freek bloggen over reisverhalen en ervaringen op backpackgek.nl. Ze interviewden mij over wonen en reizen in China.

Bezoek China
Voor Bezoek China schreef ik een aantal artikelen over Wuhan, waaronder een overzicht van de vier overgebleven boeddhistische kloosters in de stad en mijn favoriete wandeling door de stad.

BNR China Podcast
Samen met wiskundige Geert Jan Olsder en enig kind Bei Wang sprak ik voor BNR Nieuwsradio over de gevolgen van de éénkindpolitiek, en de invoering van de tweekindpolitiek.

Changjiang Daily
De grootste krant van Wuhan interviewde mij over het leven als buitenlandse in deze snel veranderende metropool.

China2025
Ik ben als Managing Editor en vaste blogger actief bij China2025.nl, het Nederlandse China-crowdblog.

Guanxi Podcast Café
Guanxi, de Chinese netwerkorganisatie van Nederland, liet mij aan het woord over samenwerking tussen Nederland en China, digitalisering van handelsbeurzen in China, en de veiligheid van digitaal vergaderen.

Ik ben Zwanger & Kindje Klein
“De favoriete site van toekomstige mama’s” en de site “voor trotse mama’s met stoere baby’s” plaatsten een aantal van mijn blogs over zwanger zijn en kinderen opvoeden in China.

Lichtkogel
Voor de Lichtkogel, het trenddossier voor en door professionals samengesteld door Rijkswaterstaat, droeg ik in de redactieraad bij aan een uitgave over “De invloed van China op onze infrastructuur”.

Noord-Hollands Dagblad
Het Noord-Hollands Dagblad publiceerde in 2007 een interview in de papieren krant over mijn reiservaringen in China.

NOS
De NOS liet mij aan het woord in een artikel over de regio Hubei, naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus in Wuhan. En in een artikel over de jongste boyband van China, die zeer kort heeft bestaan.

OneWorld
OneWorld, de grootste Nederlandse website over mondiale verbondenheid en duurzaamheid, interviewde mij voor een achtergrondartikel over de luchtkwaliteit in Nederland.

RTL Nieuws
RTL liet mij aan het woord in een artikel over de regio Hubei, naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus in Wuhan.

De Skriemer
Het jaarboek van de Vereniging Oud-Wervershoof publiceerde het verhaal over mijn zoektocht naar Jan Buis, een verre voorvader van mij die begin twintigste eeuw werkzaam was als katholiek missionaris in Shandong.

Spraakmakers
In dé radiotalkshow van NPO Radio 1, met gasten die je net even anders naar het nieuws laten kijken, mocht ik samen met oud-ambassadeur Ed Kronenburg iets komen vertellen over de sociaal-maatschappelijke achtergrond van Singles Day, een dag waarop Chinese internetaankopen jaarlijks records verbreken.

WWAM BAM
“Western Women & Asian Man, Breaking All Molds” is een crowdblog door westerse vrouwen die een relatie met een Aziatische man hebben. Voor dit blog schrijf ik over zaken die ik zelf op dit gebied meemaak (Engelstalig).