Een dutje doen in China

4

(69) Dutje in China

In het nieuws werd tot voor kort vaak naar China verwezen in termen als: ‘De slapende reus’, ‘Het opstaan van een nieuwe supermacht’ of ‘De draak ontwaakt’. En hoewel de draak inmiddels al lang en breed ontwaakt is, kunnen de Chinezen die deze draak vormen nog steeds slapen als de beste.

Een combinatie van hard werken, extreme hitte in de zomer en de openbare ruimte als verlengstuk van je eigen huis zien, maakt dat het in China helemaal niet ongewoon is om in het openbaar een dutje te doen. Zodra mensen de kans krijgen knappen ze een uiltje, ongeacht waar ze op dat moment zijn. Chinezen hebben daarvoor vrijwel geen comfort nodig; een stuk karton op straat leggen voldoet doorgaans.

Ook hier geldt dat je pas echt begrijp hoe dit is als je het zelf ziet. Daarom heb ik foto’s verzameld van slapende Chinezen. Op de vreemdste plaatsen en soms in de meest ongemakkelijke posities. Klik hier om de foto’s te bekijken, en verbaas jezelf!

4 comments on “Een dutje doen in China

 1. Harry schreef:

  Ongelofelijk dat je deze opnamen eenvoudig weg kunt maken.
  Vinden de “objekten” dat allemaal goed?(De wakkere natuurlijk)
  Ondertussen heb je daar een schat aan foto’s en stories.

  • Judithinchina schreef:

   Harry, Chinezen maken zo vaak ongevraagd foto’s van mij als buitenlander, dat ik mijzelf eerlijk gezegd niet al te bezwaard voel om op mijn beurt zo af en toe een foto van een slapende Chinees te maken.

 2. Esther schreef:

  Echt geweldig dit. Jammer dat het nu te koud is in Beijing om een dutje te doen op de stoep.

 3. Fem schreef:

  Leuk! Thematische fotoseries zijn altijd leuk om te maken en te bekijken, vooral met mensen. Ik heb hem even gepind op mijn favorite blogs board 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.