In Chinese hotels…

3

(139) In Chinese hotels

… krijg je met enige regelmaat te maken met minstens één van de manieren waarop prostitutie in China wordt aangeboden. Ook als je er niet om vraagt.

1) Toen ik vorig jaar op zakenreis was in Qingdao, besloot ik de dag voor vertrek om de recensies over het hotel dat ik had geboekt maar eens te lezen. De enige beschikbare recensie ging ongeveer zo: “Schoon hotel, vriendelijk personeel, goede locatie. Het enige vervelende was dat ik constant op mijn kamer werd gebeld door opdringerige hoeren.” Ik dacht: gut, ik kan nu niet meer omboeken want ik vertrek morgen al, en het zal wel meevallen met die hoeren want ik ben immers geen alleen reizende man.

Nog geen half uur nadat ik ’s avonds naar mijn kamer was teruggekeerd ging de telefoon. Ik nam op met het Chinese wéi (hallo). Een doorrookte vrouwenstem (zoals ik me de stem van een hoerenmadam voorstel), schrok van mijn vrouwelijke stem en zei snel: “Sorry, verkeerd verbonden!” en hing op. Nog geen tien seconden later hoorde ik de telefoon in de kamer naast mij overgaan.

2) Toen we naar Wuhan verhuisden, verbleven we de eerste paar dagen in een budgethotel terwijl we naar een appartement zochten. Omdat het online registratiesysteem mijn westerse naam niet herkende, boekte ik op naam van Zhang Yang in het Chinees en checkten we in onder alleen zijn naam. In de 4 nachten die we in het hotel verbleven werden er ’s avonds in totaal maar liefst 21 van dit soort kaartjes onder de deur door geschoven:

(139) In Chinese hotels

NB: Met deze opdringerige manier van doen krijg je alleen te maken als je in goedkopere hotels verblijft, of in hotels waar veel Chinese zakenmannen overnachten. In betere hotels en westerse ketens zul je dit niet (of minder snel) beleven.

3 comments on “In Chinese hotels…

  1. Ed Sander schreef:

    Bij de betere hotels vallen ze je misschien niet lastig op je kamer, maar wel bij de ingang.

  2. Harry schreef:

    Ja Judith dat ken ik nog van mijn tijd in Kenia. In Nakuru kon ik niet in het Stags Head hotel overnachten omdat je er op de stoep al door de hoertjes werd benaderd. Ben toen lid van de club geworden en kon zo dat geouwehoer ontgaan.

  3. Fem Eggers schreef:

    Meine Güte, in vier nachten 21 van die kaartjes, die laten er geen gras over groeien! (ook wat dubbele, zie ik)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.