Mysterieuze advertenties in de Beijing metro

1

(148) Mysterieuze advertenties

Het goede antwoord op de poll van vorige week is: ‘Er werd een bureau ingehuurd om westers-georiënteerde advertenties voor niet-bestaande producten te ontwerpen‘. Je verzint het zo gek niet of in Beijing gebeurt het.

Bij een gebrek aan adverteerders zou je verwachten dat de overheid bedrijven korting geeft om het zo langzaam aan te zwengelen, of de ruimte gebruikt om haar eigen campagnes te promoten. Niet in China, waar de overheid het blijkbaar logischer vindt om posters voor niet-bestaande producten te laten ontwerpen. Allemaal in westerse stijl:

(148) Mysterieuze advertenties-6

(148) Mysterieuze advertenties-5

(148) Mysterieuze advertenties-4

(148) Mysterieuze advertenties-2

(148) Mysterieuze advertenties-3

(148) Mysterieuze advertenties-1

En daarin zijn ze dan weer wél goed. Want wie krijg er geen zin in pizza, koffie, koekjes en brood bij het zien van dit soort posters? Beijing jongeren gingen dan ook snel op zoek naar deze mooie producten, om er pas na lang zoeken achter te komen dat ‘Mongoose Pizza’ helemaal niet bestaat, en dat de mooie volkorenkoekjes ook niet van een bestaand merk zijn. Om zich er vervolgens op Chinese social media voluit over te verbazen: hoe bedenk je als overheid dat er posters voor niet-bestaande producten ontworpen moeten worden, alleen om de metrostations wat op te leuken?

Gelukkig is het grote publiek inmiddels gewend aan het bestaan van metrolijn 6, en zijn er ondertussen genoeg bedrijven die willen adverteren. Wat aan de andere kant ook wel jammer is, want deze verzonnen advertentieposters zijn stiekem veel mooier dan de echte posters die nu in de stations hangen.

One comment on “Mysterieuze advertenties in de Beijing metro

  1. Kris10 schreef:

    Stel hen toch eens voor om kunstenaars gratis advertentieruimte te geven. Ik vind dat echt een goed idee 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.