Winactie: win een exemplaar van Chineasy!

7

(103) Chineasy Winactie

Deze winactie is inmiddels gesloten.

Heb je na de recensie die ik vorige week over het boek Chineasy schreef voor China2025.nl zin gekregen om zelf met de methode aan de slag te gaan, of om gewoon te kijken naar de mooi vormgegeven illustraties? Dat kan! Van Uitgeverij Fontaine mag ik één lezer blij maken met een exemplaar van het boek. Wat moet je hiervoor doen? Beantwoord de volgende twee vragen in een reactie onder deze post:

 1. Uit welke ‘bouwstenen’ is het Chinese karakter voor uitgaan (出) volgens Chineasy opgebouwd?
 2. Wat vind je zelf van Chineasy?

Het antwoord op de eerste vraag dient correct te zijn en is te vinden in de recensie over het boek die vorige week op op China2025.nl werd geplaatst. Klik hier om de recensie te lezen.

Vergeet niet om bij je reactie een geldig e-mailadres in te vullen, zodat ik contact met je op kan nemen als je de gelukkige winnaar bent. Deze actie loopt tot zondag 22 juni 2014 23:59 uur (Chinese tijd) en is open voor alle lezers van dit blog. De winnaar wordt gekozen via een radom generator en wordt met de eerstvolgende post bekend gemaakt. Uitgeverij Fontaine zal boek direct naar de winnaar toesturen.

7 comments on “Winactie: win een exemplaar van Chineasy!

 1. Anita H. schreef:

  1. Twee bergen boven elkaar.
  2. Ik wil het graag ervaren….

 2. John schreef:

  1. twee bergen boven elkaar.
  2. Lijkt in eerste instantie geweldig, is dat in zekere zin ook, maar is dan toch ook weer iets ingewikkelder bij nader inzien. Maar het nodigt wel uit…

 3. 1. Het karakter 出 bestaat volgens Chineasy uit de bouwsteen ‘berg’ op elkaar gestapeld.
  2. Uit wat ik tot nu toe heb gelezen lijkt Chineasy me een mooi vormgegeven boek, dat zeker de interesse om Chinees te leren kan prikkelen. Als echte lesmethode is het niet zo geschikt, veel verbanden tussen karakters en tekeningen zijn wat vergezocht. Ook is er een limiet aan het aantal karakters dat op deze manier in een tekening kan worden verwerkt.

 4. Esther schreef:

  1. Twee bergen boven op elkaar is uitgaan.
  2. Een mooi boek om te hebben en om in te kijken maar of je alleen met dit boek karakters kunt leren betwijfel ik. Ik zag dat ze het ook verkopen bij “Urban Outfitters” een hele hippe winkel in Amsterdam waar vooral mode, LP’s, vintage, schoenen en hebbedingetjes te koop zijn. Dat zegt denk ik ook wel iets over het boek.

 5. Turtle schreef:

  Het antwoord op nr.1 is volgens Chineasy; twee bergen bovenop elkaar staan voor ‘uitgaan’ (出). Dus de ‘bouwsteen’ is ‘berg’ (mountain)
  Mijn antwoord op nr. 2 Het is echt een prachtig vormgegeven boek, wat getuigd van veel creativiteit. Ik vind het bijzonder en zou hem graag lezen (en doorbladeren). Weet zeker dat mijn zusje hem ook zeer interessant zal vinden, hij past helemaal bij haar studie!

 6. Marion Poeste Thomas schreef:

  1. twee bergen -bovenop elkaar staan voor ‘uitgaan’ (出)
  2.Ik had hier eigenlijk nog nooit over gehoord, maar het lijkt me super om hier meer over te weten te komen. Zo ook mijn vader en zusje vinden dit soort boeken altijd erg interessant en ik denk dat ze hem graag zouden willen lenen, mocht ik tot de gelukkige winnaars behoren.

 7. anna schreef:

  twee bergen bovenop elkaar
  lijkt me interessant om te lezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.