Maak kans op een fotoslinger!

8

Deze winactie is inmiddels gesloten.

Als je in het buitenland woont of veel reist dan maak je veel foto’s. Deze kun je natuurlijk makkelijk delen via social media en op online platforms zoals Instagram, Flickr en Pinterest: fantastische manieren om een groot publiek te bereiken voor je foto’s.

Zelf heb ik door de jaren heen een aardige collectie China foto’s opgebouwd, waaronder mooie foto’s van bruiden in Qingdao, de Panjiayuan markt in Beijing, de oude concessiewijk in Hankou en van prachtige vergezichten op de Bashang Hoogvlakte. Het is handig om deze foto’s digitaal te bewaren, maar de ‘goede oude tijd’ waarin je je foto’s pas kon zien als het rolletje ontwikkeld was, dat had toch ook wel wat.

Gelukkig zijn er tegenwoordig meer dan genoeg opties om digitale foto’s tastbaar te maken. Een online platform waar je je foto’s op allerlei manieren kunt laten afdrukken en verwerken, is Het Fotoalbum. Bij Het Fotoalbum kun je je herinneringen af laten drukken in de vorm van een fotoalbum, fotokalender of een fotoslinger.

Van Het Fotoalbum mocht ik de fotoslinger uitproberen. Deze wordt gepresenteerd als een persoonlijke verjaardagsslinger, maar ik heb er een andere invulling aan gegeven. De slinger is aan twee kanten bedrukt, dus dat gaat in totaal om 50 foto’s. Omdat ik 50 verjaardagsfoto’s bij elkaar verzamelen nogal veel vond, heb ik een slinger met foto’s van mijn reizen in China en Europa gemaakt. Het is een mooie verzameling van allerlei beelden geworden, al zeg ik het zelf!

Het was even zoeken hoe het online programma om de foto’s mee te uploaden werkt, maar als je dat eenmaal doorhebt gaat het prima. Handig is dat het programma zelf uitsneden van de foto’s maakt, die mooi in het formaat van de vlaggetjes passen, en dat het aangegeven wordt als de kwaliteit van een foto niet goed genoeg is om af te drukken. Ook kun je uit allerlei achtergronden voor de vlaggetjes kiezen, je kunt de slinger dus zo bont maken als je zelf wilt.

De slinger wordt bezorgd in een compact pakket dat door de brievenbus past. Je moet wel zelf de vlaggetjes aan het koord rijgen (er zitten gaatjes in de foto’s), maar dat is een eenvoudig klusje en zo gepiept. De kwaliteit van de fotoafdrukken is prima.

Van Het Fotoalbum mag ik één lezer blij maken met zo’n fotoslinger. Het gaat om een slinger van 15 meter met 25 vlaggetjes, waarvan je de vorm zelf kunt kiezen (puntvlaggetjes of vierkante). Wat moet je doen om hier kans op te maken? Slechts het volgende:

 1. Laat in een reactie onder deze post weten waarom je deze slinger zou willen winnen
 2. Niet verplicht maar wat ik wel leuk zou vinden, is als je deze winactie deelt via social media
 3. Laat bij je reactie een geldig e-mailadres achter, zodat ik contact met je op kan nemen als je de gelukkige winnaar bent

Deze actie loopt tot zondag 13 mei 2018 23:59 uur en is open voor alle lezers van dit blog met een (post)adres in Nederland. De winnaar wordt met het eerstvolgende blog bekend gemaakt.

8 comments on “Maak kans op een fotoslinger!

 1. Marieke de B. schreef:

  Leuk om een feestelijke verjaarsslinger te maken.

 2. Reinier schreef:

  Ik heb vorig jaar een reis stroomafwaarts langs de Rijn gemaakt.

  Het zou practig zijn om met deze lange slinger de storming van de Rijn met de foto’s die ik heb gemaakt weer te geven. Dat lijkt mij een hele mooie herinnering aan een bijzondere reis.

 3. Denise V. schreef:

  Wat leuk! Ik zou een leuke slinger maken met foto’s van de 50e verjaardag van mijn moeder. En uiteraard zal ik de slinger cadeau doen aan mijn moeder. Wat zal ze dat leuk vinden 🙂

 4. Bianca schreef:

  Leuk idee, zo’n fotoslinger. Ik zou mooie foto’s van mijn reizen kiezen.

 5. marten groot schreef:

  Ik zou foto’s van mijn kinderen verwerken tot een verjaardagsslinger. Die ik op hun verjaardagen dan in de woonkamer kan hangen.

 6. Frederique schreef:

  Ik zou de foto’s van onze reis door Zuid-China vorig jaar in zo’n slinger willen verwerken. Dat zou mooi staan in de gang want 15 meter is best lang.

 7. Anneloes schreef:

  Ha Judith, Ik lees je blog al een tijdje. Veel herkenning omdat ik zelf ook twee jaar in China heb gezeten, net weer terug in Nederland. De vlaggetjes vormen wel een leuke decoratie voor mijn bruiloft… (nog een tintje Azie er aan).

 8. Henk Fieggen schreef:

  Hi Judith, Heb je nog niet kunnen bekijken sinds je weer in Nederland bent. Zijn mijn e-mails bij je aangekomen? Ben op dit moment in China. Vlieg aanstaande donderdag weer terug naar NL. Hoor graag van je, Groeten uit Lijiang, Henk Fieggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.