30to30

2

Hierbij wil ik de website 30to30 bij jullie onder de aandacht brengen. Deze site is het resultaat van een mooi initiatief; er worden verhalen (engelstalig) verzameld van dertigers wereldwijd, waarbij zaken als carrière, kinderen krijgen, liefde, studie en meer worden besproken, dit allemaal in relatie tot dertig worden. 30to30 wil daarmee een beeld geven van de verschillen en overeenkomsten in de levens van leeftijdsgenoten in verschillende delen van de wereld.

Op 30to30 is ook het verhaal van Qiu Weiming te lezen, een muzikant uit Shandong die in Beijing woont en dit jaar zijn dertigste verjaardag zal vieren. Chinese zaken waar dertigers tegenaan lopen, zoals het stichten van een gezin en onenigheid over de (hoge) verwachtingen van ouders tegenover de idealen van jonge mensen komen allemaal aan bod. Lees wat de verschillen zijn tussen China en Nederland op dit gebied, en meer! Er staan namelijk ook verhalen van dertigers uit onder andere Rwanda, Bolivia en Cyprus online.

2 comments on “30to30

  1. John schreef:

    Ik vraag me af of het gewoonte (omdat het zo hoort) is, dat ouders hun kinderen naar een bepaald doel pushen, of dat het echt is omdat ze het beste met ze voorhebben. Uiteindelijk heeft het natuurlijk ook te maken met een later mogelijk afhankelijk zijn van je kind.
    Maar het is inderdaad voor Qiu en zijn leeftijdgenoten niet makkelijk…

  2. Kees schreef:

    deze jongeman heeft het niet makkelijk, dat zie je zo…
    en nu meent hij óók nog dat er geen Shandong restaurant in Peking is; dat zal zo zijn, maar wíj weten allemaal dat je, mits je lang genoeg in de rij wilt gaan staan, je wél warme gestoomde broodjes uit Shandong kunt krijgen! En wel in de overbekende Vanguard Supermarkt, in de Mantouzaak. Zo zie je maar, goed opletten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.