Central Perk – Het café uit Friends in Beijing

3

(90) Central Perk in Beijing

Zelfs als je geen fan bent van de jaren ’90 hit-serie Friends, zul je wel eens een aflevering gezien hebben en gehoord hebben over het café dat in de serie centraal staat. Central Perk is de plaats waar de zes vrienden uit Friends samenkomen en op een karakteristieke oranje bank koffie uit enorme mokken drinken terwijl ze hun leven bespreken.

(90) Central Perk-1

Beijinger Du Xin is een grote fan van Friends. Na het kijken van de serie kreeg hij het verlangen om zelf met zijn vrienden gezellig op zo’n oranje bank belangrijke levensvragen te bespreken. Toen bleek dat er in Beijing geen plaats was die kon tippen aan het café in de serie, besloot hij om dan zelf maar een Central Perk op te zetten.

(90) Central Perk-2

Verstopt op de zesde verdieping van een vrij ongezellig kantoorgebouw in Beijing heeft Du een vrijwel exacte kopie van Central Perk gecreëerd. Beijing Central Perk laat zien hoe belangrijk de serie voor Du moet zijn: het is bijna eng, zoveel details uit de serie heeft hij in zijn kopie verwerkt. Hij heeft de oranje bank speciaal na laten maken en deze staat prominent midden in het café, voor een mega televisiescherm waarop non-stop afleveringen van Friends worden afgespeeld. Het is onmogelijk om een plaatsje op de bank te bemachtigen, deze is continu bezet.

(90) Central Perk-3

(90) Central Perk-6

Beijng Central Perk heeft dezelfde ingang als het café in Friends, hetzelfde raam met hetzelfde logo en dezelfde inrichting. Er worden uitsluitend snacks geserveerd die in de serie genoemd zijn, en deze zijn allemaal gelinkt aan één van de zes hoofdpersonages uit de serie. Veel jonge Chinezen vinden in Friends een goede methode om op een leuke manier Engels te leren. Op een tafel in het café liggen boeken waarin dialogen uit de serie letterlijk uitgeschreven staan, met daarbij de Chinese vertaling.

(90) Central Perk-4

Ook als je helemaal niets hebt met Friends is het de moeite waard om Central Perk in Beijing te bezoeken. De koffie en zoete snacks zijn er niet duur en van goede kwaliteit. Een kopie zo exact als deze is alleen in Beijing te vinden, want alleen in China kan men op het idee komen om een dergelijk niet-bestaand café zo nauwkeurig na te maken. Hier doet men immers niet al te moeilijk over intellectueel eigendom.

(90) Central Perk-5

Central Perk is dagelijks geopend. Adres: Room 616, Building A, Chaowai SOHO, Central Business Distrct, Beijing Chaoyang.

De winnaar van de winactie van vorige week is Yvonne van Goyvon! Yvonne, je hebt inmiddels bericht van me ontvangen. Teasenz zal de samples direct naar je toesturen en deze worden deels gebaseerd op de thee die je in de webshop hebt geselecteerd.

3 comments on “Central Perk – Het café uit Friends in Beijing

 1. goyvon schreef:

  Hey wat tof dat ik heb gewonnen! 🙂
  Ik deed echt op het laatste moment nog mee, ik herinnerde me dat je mij er aan herinnerde 😉

  En Central Perk is grappig, ben er ook eens geweest, vorig jaar toen ik in net in Bejiing woonde. http://goyvon.com/central-perk-cafe-van-friends-in-beijing/
  Ben jij er zelf ook geweest?

 2. Fem Eggers schreef:

  Ha, wat grappig… en een beetje freaky inderdaad. Ik ga er zeker een kijkje nemen, mocht ik in Beijing belanden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.