Winactie: win een theepakket van Teasenz!

10

(89) Winactie Teasenz

Deze winactie is inmiddels gesloten.

Bij thee denken veel mensen aan China en bij China denken veel mensen aan thee. Dat is niet zonder reden, de Chinese theecultuur gaat ruim tweeduizend jaar terug en is daarmee de oudste ter wereld. Daarbij moet worden gezegd dat Chinese thee en westerse thee zoals je die in Nederland drinkt, twee totaal verschillende dingen zijn. Westerse thee of ‘zakjesthee’ zijn het resultaat van massaproductie van grote fabrieken. Om de kwaliteit constant te houden worden verschillende soorten samengevoegd en zó fijn gemalen, dat een groot deel van de smaak er vanaf is op het moment dat je de thee drinkt. Daarnaast is de kwaliteit van zakjesthee meestal zo inferieur, dat fabrikanten er rare brokjes aan toe moeten voegen om het nog enigszins drinkbaar te houden. Thee die wordt getrokken van hele theebladeren is veel puurder en sterker van smaak.

In China wordt thee niet zonder meer gedronken; de theecultuur is omgeven met specifieke gebruiken. Zo was het talent om goede thee te bereiden vroeger een belangrijk criterium bij het kiezen van een schoondochter, en gaf de theekan van een familie de sociale status aan. Tegenwoordig wordt minder belang gehecht aan dit soort gebruiken, maar thee neemt nog steeds een centrale plaats in binnen de Chinese cultuur. Een paar jaar geleden was ik in Yunnan, de provincie waar China’s meest beroemde Pǔ’ěr thee wordt verbouwd. Een theeverkoper schonk mij daar thee op de traditionele manier, waar ik toen voor China Nu een stukje over schreef. Je kunt het hier teruglezen.

Losse thee van goede kwaliteit is in Nederland helaas niet overal even goed verkrijgbaar. Sinds 2012 verkoopt Teasenz goede Chinese kwaliteitsthee in een mooi opgezette webshop. Teasenz selecteert alleen eersteklas Chinese thee. Alle theeën worden in China verbouwd, verwerkt en vers verpakt om alle smaken en aroma’s te behouden, van plant tot theepot. Zo is de eerder genoemde Pǔ’ěr thee er verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, variërend van ruim €5 tot bijna €120. Daarnaast biedt Teasenz Pǔ’ěr thee aan in de vorm van een theereep, een leuk idee voor een cadeautje!

Verder zijn er verschillende soorten witte, groene en zwarte thee verkrijgbaar, maar ook minder traditionele varianten. Eerder schreef ik hier over Chinese ‘superfoods’, en daarvan heeft Teasenz er twee in het assortiment. Zelf vind ik theebloemen altijd erg mooi, bijvoorbeeld deze prachtige ‘Love at First Sight’ theebloem!

Krijg je hierdoor zin om zelf échte Chinese thee uit te proberen? Dat komt goed uit! In deze allereerste winactie op judithinchina.com mag ik van Teasenz één van jullie blij maken met een sample pakket van 10 soorten Chinese thee. Wat moet je doen om hier kans op te maken?

 1. Bezoek de webshop van Teasenz en laat in een reactie onder deze post weten welke thee jou het lekkerst/meest bijzonder lijkt (de samples die de winnaar krijgt toegestuurd worden hier deels op gebaseerd);
 2. Laat daarbij een geldig e-mailadres achter zodat ik contact met je op kan nemen als je de winnaar bent;
 3. ‘Like’ Teasenz op Facebook of volg ze op Twitter of op Google+ (één van deze drie is voldoende).

Deze actie is open voor lezers van JudithinChina.com overal ter wereld en loopt tot 21 maart 2014 23:59 uur (Chinese tijd). Daarna zal ik via een radom generator de winnaar kiezen. Deze wordt met de eerstvolgende post bekend gemaakt.

10 comments on “Winactie: win een theepakket van Teasenz!

 1. goyvon schreef:

  Mij lijken de gojibessen wel wat. Net als de zongedroogde citroenthee. Ik houd van citroen. Stop zo een schijfje in m’n mond, haha.

 2. Simone schreef:

  Hallo, leuk idee inderdaad, ik ga voor: Xin Yang Mao Jian.

 3. Jolien arts schreef:

  Oh moeilijk, moeilijk!zoveel lekkere theetjes…ik heb zeer goede herinneringen aan de chrysanten thee,krijg je uiteindelijk een goede lachkick van, lees vegetarisch restaurant in beijing dicht bij de uni. Maar de oranje lelie bloementhee lijkt me ook wel wat, goed voor huid en hart. Zou een goede vervanging zijn voor mijn zoethout thee/sterrenmunt thee, krijg er namelijk een hoge bloeddruk van.

 4. Esther schreef:

  Soms zijn de blokjes die ze in Nederland aan de zakjes thee toe voegen gewoon suiker.
  Forever young wilde rozen thee, lijkt me lekker.

 5. tessa schreef:

  de osmanthus kruidenthee lijkt me heerlijk!

 6. bob nel sijtsma wieringerwerf schreef:

  Wat een soorten, mij lijkt de kruiden thee Goji bessen thee,
  goed om rimpels te voorkomen en lekker zoet.

 7. vegakookdagboek schreef:

  Monkey Picked Groene Thee lijkt me bijzonder. Kalmerende thee is ook altijd fijn.

 8. Gertruud schreef:

  Jasmijnthee de Luxe, die lijkt me heerlijk en ziet er prachtig uit!

 9. John schreef:

  Origineel idee!
  Ik ga voor de Red Dragon Pearls.

 10. Linda schreef:

  Leuke actie! 🙂
  Toen ik in China was, was de witte chrysanten thee altijd mijn favoriet.
  Zou ik graag weer eens proeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.