Win een theepakket van Bio Thee!

11

(184) Winactie BioThee

Deze winactie is inmiddels gesloten.

Toen wij trouwden, kwam een grote groep buren helpen met koken. Daarvoor wilden ze niet worden betaald, dus hebben we iedereen die heeft geholpen mooie cadeaus gegeven als blijk van onze dank. Een cadeau dat niet kon ontbreken, was goede kwaliteit thee. Ook de thee die op de tafels stond tijdens de huwelijkslunch was van goede kwaliteit.

Thee blijft belangrijk in China, zeker als het op gelegenheden zoals het huwelijk aankomt. Koffie mag dan aan een opmars bezig zijn; het is meer een hippe drank, die vooral door jongeren wordt gedronken die graag met een Starbucks beker worden gezien.

Voor meer duidelijkheid kun je hier lezen hoe belangrijk thee is voor een theeverkoper die ik eens sprak in Yunnan, de provincie waar China’s beroemde Pu’er thee vandaan komt.

Waar het in China nog wel eens aan ontbreekt, is biologische teelt. China neemt het niet altijd even nauw met voorschriften op het gebied van pesticiden en arbeidsuren. Veel thee wordt massaal geproduceerd zonder oog voor het milieu en arbeidsomstandigheden.

Gelukkig is die trend kerende, ook in China is er steeds meer aandacht voor biologische productie en een goede werkomgeving. Daarbij speelt ook mee dat plantagehouders niet willen dat ervaren werknemers overlopen naar een concurrerende theeplantage, en er daarom steeds vaker voor zorgen dat hun personeel tevreden is.

Een Nederlandse webshop die goede kwaliteit thee van biologische teelt verkoopt is BioThee. Bij het verbouwen van de biologische theesoorten die BioThee verkoopt, wordt geen gebruik gemaakt van chemicaliën of genetisch gemanipuleerde producten. Alle thee komt van gecertificeerde biologische planten, en van plantages waar werknemers eerlijk worden beloond. Veel van hun thee komt uit China, waaronder Pu’er thee, Jasmijn theeballetjes en een groene thee met de mooie naam Chinese Nights.

Houd je zelf van thee en drink je die liever ook biologisch? Dat komt goed uit! Vandaag mag ik van BioThee één van jullie blij maken met een setje van 10 proefzakjes van hun Chinese toptheeën. Alle zakjes zijn goed voor een grote pot thee, daar kun je dus even mee vooruit.

Wat moet je doen om hier kans op te maken?

 1. Bezoek de website van BioThee en laat in een reactie onder deze post weten welke thee jou het lekkerst/meest bijzonder lijkt;
 2. Laat daarbij een geldig e-mailadres achter zodat ik contact met je op kan nemen als je de winnaar bent.

Deze actie is open voor lezers van JudithinChina.com met een postadres in Europa en loopt tot 27 november 2015 23:59 uur (Chinese tijd). Daarna zal de winnaar via een radom generator worden gekozen. Deze wordt met de eerstvolgende post bekend gemaakt.

Het juiste antwoord op de poll van vorige week is B: Twee van de liften in het gebouw zijn stuk. Het kantoorgebouw heeft 3 x 3 liften die naar verschillende lagen verdiepingen gaan. Als 2 van de liften die naar een bepaalde laag gaan het eventjes niet doen, dan krijg je dit…

11 comments on “Win een theepakket van Bio Thee!

 1. Lenneke schreef:

  Hey! De thee die mij het lekkerst lijkt is de ROOIBOS SINAASAPPEL / KANEEL 🙂

 2. Anita H. schreef:

  Jasmijnpearls.

 3. Gertruud schreef:

  Ik ga voor de winterthee

 4. Linda schreef:

  De Tianmu Superior (ik ben door m’n voorraad heen)

 5. Esther schreef:

  Leuke actie!
  Chai Masala Hot Spices

 6. Nicole schreef:

  Jasmijnpearls

 7. Diny schreef:

  Oolongthee

 8. Dagmar schreef:

  Leuk om zo’n proeverij van mooie smaken te winnen. Ik zou zelf ook heel graag een keer Matcha proberen. In het dagelijks leven drink ik graag groene thee en Earl Grey.

 9. Lucie schreef:

  Chai Masala Hot Spices heb ik nog niet mogen smaken, maar lijkt me heerlijk verwarmend in deze koude wintermaanden! En dit lijkt me een thee bij uitstek als je een griepje of verkoudheid onder de leden hebt, dan is het leed dat snotteren heet weer snel geleden!

 10. vegakookdagboek schreef:

  China jasmine extra class, mmmm 🙂

 11. Simone N schreef:

  Ayurvedische-avondthee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.