Een hilarisch verschrikkelijke pro-Communistische China-rap

Chinese rapgroep CD Rev heeft een rap uitgebracht, This is China, waarin buitenlanders in het Engels ‘de waarheid’ over China even wordt uitgelegd. Sinds de jeugdafdeling van de CCP het nummer op haar WeChat plaatste is de video is viral gegaan. Niet alleen op Chinese sociale media maar ook ver daarbuiten, omdat deze rap geniaal is in zijn erbarmelijkheid.

CD Rev is bekend van eerdere raps waarin ze onder andere tegen westerse media tekeer gaan, en voor hereniging met Taiwan pleiten. De bandleden luisteren naar de namen Chuckie en Pissy.

Alle communistische clichés en dogma’s worden in het nummer genoemd: China is een groot land met een enorme bevolking en daarom lastig te besturen. De Tweede Wereldoorlog heeft China naar de afgrond gebracht (China ziet zichzelf na de Chinees-Japanse oorlog graag als grootste slachtoffer van de hele Tweede Wereldoorlog), waarna het een hele opgave was om weer welvarend te worden. Het klopt dat vervuiling momenteel een groot probleem is in China, maar daar hadden de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk toch ook last van tijdens hun industriële revoluties?

Natuurlijk komen traditionele Chinese cultuur en symbolen veelvuldig voor in de clip, en wordt de luisteraar ervan verzekerd dat ondanks alle problemen China “Een prachtig land met een rijke cultuur is”, dat “De rode draak niet kwaadaardig is” en dat China vol is van “Jonge, ambitieuze en vriendelijke mensen”, waaronder de rappers zelf.

Dat je het weet.

Dit is niet de eerste keer dat de CCP buitenlanders voor zich denkt te kunnen winnen met video’s die hip en eigentijds proberen te zijn. Vorig jaar is een poging gedaan om de genialiteit van het dertiende vijfjarenplan uit te leggen met een vrolijk liedje (zie hier, Engels), en werd een rap uitgebracht over het succes van Xi Jinping’s anti-corruptie eenheid, waarin het volk wordt opgeroepen om vooral “In de Partij te geloven” en waarin fragmenten van speeches van Xi Jinping zelf zijn verwerkt (zie hier, Chinees).

Laten we hopen dat er meer van dit soort propagandaraps volgen, want ik vind het bijzonder vermakelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.