De wondere wereld die Google heet (4)

(215) De wondere wereld die Google heet-4

Ik houd mijn blog bij met WordPress, één van de grootste platforms waarmee je een weblog kunt beheren. Een handige functie die WordPress biedt, is bijhouden hoe bezoekers op je blog terecht komen. Dat is vaak via Google, en WordPress houdt de zoektermen die mensen gebruiken bij. Als het om mijn blog gaat zijn dat meestal logische termen, zoals ‘Chinees eten’, ‘Chinese gewoonten en gebruiken’of ‘wonen in Beijing’.

Soms zie ik echter de meest vreemde zaken in het overzicht staan. Dingen waarvan ik überhaupt niet begrijp waarom mensen ernaar zoeken, of waarom ze met die zoekterm juist op mijn blog terechtkomen. Eerder kon je hier al bloemlezingen uit de meest bijzondere zoektermen lezen (zie deel 1,  deel 2 en deel 3), inmiddels zijn er weer zoveel nieuwe bijgekomen dat het tijd is voor een update! Je zult zien dat JudithinChina onverwacht antwoord geeft op zeer uiteenlopende levensvragen.

Hoe gedraagt beschaafde baby zich → Volgens Google is deze post dé manier om daar achter te komen.

Is een kanarie eenzaam alleen in een kooitje → Niet in China, daar worden vogels dagelijks uitgelaten.

Geest kruispunt bijgeloof → Hier worden drie zaken die in wezen niets met elkaar te maken hebben (in China althans) samengenomen in één zoekterm.

Zomer in Nederland herfst in China  → Dat is maar net hoe je het ziet… Temperaturen die in China tijdens de herfst gemeten worden, worden in Nederland als hoogzomer ervaren. Maar als het in Nederland zomer is dan is het dat in China ook, want beide landen liggen op het Noordelijk halfrond.

Beijing lelijk → Hoezo Beijing lelijk? Ik vind Beijing een fantastische stad. Mooier dan Wuhan, eerlijk gezegd.

Waar zwemmen in China  → Op die vraag is maar één antwoord mogelijk: in de Yangtze. Maar dan natuurlijk wel op 16 juli.

Nieren TCM snack → Ik ken geen TCM (Traditional Chinese Medicine) dat van nieren wordt gemaakt. Ook geen snack, trouwens. Wel ken ik een aantal Chinese ‘superfoods’ die je onder de noemer TCM zou kunnen scharen, maar daar vallen nieren niet onder.

Bijgeloof over vogelpoep → Geen idee waar ter wereld bijgeloof en vogelpoep iets met elkaar te maken hebben, in ieder geval niet in China. Hier gaat bijgeloof over veel andere zaken, bijvoorbeeld het huwelijk.

Poepen met de deur open ChinaNaar het toilet gaan en de deur niet dichtdoen? Dat kan in China logisch zijn – in een openbaar toilet, vanuit hygiënisch oogpunt.

Zijn er knappe Chinezen?→ Jazeker, zelfs binnen de CCP!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.