Een gratis openluchtzwembad in Wuhan

2

(218) Gratis openluchtzwembad

Wie het nieuws enigszins heeft gevolgd zal het niet ontgaan zijn dat er de afgelopen weken ongekend veel regen is gevallen in Centraal China. In Wuhan is in een week tijd net zoveel regen gevallen als in Beijing gemiddeld in een jaar! Tijdens de hevigste regenval hebben we een dag vanuit huis gewerkt, omdat we anders naar kantoor hadden moeten zwemmen. De regenval en daarmee samengaande overstromingen zijn niet zo hevig geweest sinds 1998.

Nu komt er na regen zonneschijn, ook in Wuhan, waar we inmiddels al dagenlang een strakblauwe lucht hebben met een felle zon. Dat neemt niet weg dat het water in de Yangtze maar langzaam zakt, het staat nog steeds meters hoger dan normaal gesproken. De kades met begroeiing staan nog steeds blank en het zal nog wel even duren voordat de rivier weer binnen haar oevers staat.

(218) Gratis openluchtzwembad-3

Dat brengt een onverwachte bijkomstigheid met zich mee: het water op de kades staat stil, in tegenstelling tot het water binnen de eigenlijke rivieroevers, dat zo snel stroomt dat zwemmen alleen stroomafwaarts kan. De kades zijn nu prima geschikt als zwembad, en daar maken veel Wuhannezen gretig gebruik van. Met name in de vroege avond, als ze zon niet meer zo hoog staat, zijn de ondergelopen oevers een populaire plaats voor wat afkoeling en waterpret.

(218) Gratis openluchtzwembad-1

(218) Gratis openluchtzwembad-2

En geef ze eens ongelijk: de oevers van de Yangtze zijn tijdelijk een gratis zwembad, dat eigenlijk meer een waterwereld is omdat je er tussen bomen door kunt zwemmen en een onder water staand standbeeld als klimrek kunt gebruiken.

2 comments on “Een gratis openluchtzwembad in Wuhan

  1. vegakookdagboek schreef:

    Heb je zelf al gebruik gemaakt van het openluchtzwembad? 🙂

  2. Marcel schreef:

    Heel veel regen idd., mooie plaatjes dat wel..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.