Een stad vol bruiden

1

Onlangs was ik een weekend in Qingdao, een mooie stad aan de Noord-Chinese kust. Naast het mooiste strand van Noord-China, frisse zeelucht, Europese architectuur van begin 20e eeuw, de beroemde bierbrouwerij en seafood-restaurants, staat Qingdao vooral bekend als populaire locatie voor het maken van trouwfoto’s. Dat laatste moet je érg letterlijk nemen: in Qingdao struikel je om de paar honderd meter over een poserende bruid.

Wij begonnen onze wandeling door de stad bij Bādàguān, een gebied waar veel mooie villa’s in Europese stijl staan. We dachten een smal, rustig straatje in te lopen, maar liepen vervolgens om de tien meter tegen een poserend echtpaar aan. Er poseerde onder andere een bruidegom met vier bruiden.

We wandelden verder langs het strand en de rotskust, waar het al niet veel rustiger was. Hier zagen we onder andere hoe een bruid op een paard ging zitten, waar de assistent van de fotograaf haar jurk vervolgens mooi overheen drapeerde. Ook bij de grootste kerk van Shandong, de St. Michaëlskathedraal, was de sfeer eerder trouwlustig dan heilig. NB: Eén van de grootste kerken in de provincie Shandong, daar heeft mijn verre voorvader missionaris Jan Buis zeker wel eens rondgelopen!

Zoveel poserende mensen op zo’n klein oppervlak waar je in zo weinig tijd tegenaan loopt: dat vraagt om een foto-overzicht. Zie hieronder een voorproefje en klik hier om de volledige serie te bekijken. Deze foto’s zijn in een wandeling van ca. 4 uur gemaakt.

(217) Stad vol bruiden-2

(217) Stad vol bruiden-1

(217) Stad vol bruiden-3

(217) Stad vol bruiden-4

(217) Stad vol bruiden-5

De video hierboven is van Sexy Beijing TV, en geeft een goed beeld van wat je in Qingdao zoal tegenkomt op het gebied van trouwerijen.

One comment on “Een stad vol bruiden

  1. Simone schreef:

    Zie ook een foto van een bruidegom in een blauw pak met drie bruidjes voor zich. Mag toch hopen dat hij er maar met 1 van hun is getrouwd!?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.