Maak kans op een foto op canvas!

8

Deze winactie is inmiddels gesloten.

Als je in het buitenland woont of veel reist dan maak je veel foto’s. Deze kun je natuurlijk makkelijk delen via social media en op online platforms zoals Instagram, Flickr en Pinterest: fantastische manieren om een groot publiek te bereiken voor je foto’s.

Zelf heb ik door de jaren heen een aardige collectie China foto’s opgebouwd, waaronder mooie foto’s van een dagje Wuhan, van Chinese parken, van drie onbekende tempels in Beijing en de vier boeddhistische tempels van Wuhan. Het is handig om deze foto’s digitaal te bewaren, maar de ‘goede oude tijd’ waarin je je foto’s pas kon zien als het rolletje ontwikkeld was, dat had toch ook wel wat.

Gelukkig zijn er tegenwoordig meer dan genoeg opties om digitale foto’s tastbaar te maken. Een online platform waar je je foto’s op allerlei manieren kunt laten afdrukken en verwerken, is Studentendrukwerk. Hier kun je foto’s tastbaar maken op verschillende manieren. De materialen waarop je foto’s af kunt laten drukken zijn onder andere karton, dibond, plexiglas, aluminium en textiel.

Van Studentendrukwerk mocht ik een foto op canvas uitproberen. Deze keer koos ik niet voor een persoonlijke foto, maar van een oude kaart van Beijing. Op Wikimedia Commons zijn er daar meer dan genoeg vrij beschikbaar.

De online editor waarmee je foto’s kunt uploaden en bewerken is erg gebruiksvriendelijk. Je ziet duidelijk hoe het eindproduct eruit komt te zien, en of de kwaliteit van de afbeelding voldoet. Ook kun je allerlei ‘stickers’ en andere versieringen toevoegen aan je afbeelding. En je kunt ervoor kiezen om het canvas direct in een lijst te laten bevestigen (tegen meerprijs). Voor ieder wat wils dus.

De kwaliteit van mijn afdruk was prima, de details op de plattegrond waren goed zichtbaar. De oude kaart past goed bij de afdruktechniek op linnen. Het canvasdoek wordt om een frame heen gespannen, zowel de voor- als de zijkanten worden bedrukt met de foto. Zo komt een afbeelding ook zonder (dure) lijst mooi tot zijn recht. Bij iedere canvasprint wordt een  ophangsysteem meegeleverd waarmee je de afdruk aan de muur kunt hangen.

Van Studentendrukwerk mag ik één lezer blij maken met een foto op canvas, formaat 30×40 cm. Wat moet je doen om hier kans op te maken? Slechts het volgende:

 1. Laat in een reactie onder deze post weten welke foto of afbeelding jij graag op canvas af zou laten drukken
 2. Niet verplicht maar wat ik wel leuk zou vinden, is als je deze winactie deelt via social media
 3. Laat bij je reactie een geldig e-mailadres achter, zodat ik contact met je op kan nemen als je de gelukkige winnaar bent

Deze actie loopt tot donderdag 18 juni 2020 23:59 uur en is open voor alle lezers van dit blog met een (post)adres in Nederland. De winnaar wordt met het eerstvolgende blog bekend gemaakt.

8 comments on “Maak kans op een foto op canvas!

 1. marten groot schreef:

  Een foto van mijn kinderen

 2. AnnaB schreef:

  We hebben vorig jaar een mooie reis gemaakt naar China en Vietnam. Een foto van die reis op canvas, zou een mooi aandenken zijn.

 3. Ik zou graag de foto waarop de hereniging tussen mijn (adoptie)zoon en zijn Chinese moeder en broertje staat willen afdrukken.

 4. Reinier schreef:

  Ik ga ook voor de trouwfoto!

 5. Renske schreef:

  Een plattegrond/kaart is een mooi idee, komt inderdaad goed uit op dit canvas. Zelf zou ik een natuurfoto nemen. Die maak ik al jaren, zou mooi zijn in de woonkamer! Wel even denken welke dan… Misschien van de zee. Of van een stedentrip.

 6. Leila schreef:

  Een mooie foto uit de newborn serie van mijn dochtertje.

 7. Annemieke V. schreef:

  Oh, dat is niet moeilijk! Een mooie trouwfoto van mij en mijn man! En ik weet ook al waar ik die wil ophangen, boven de bank in de woonkamer 😃

 8. Kris10 schreef:

  Zeer leuk effect met die kaart. Benieuwd of het ook leuk is met een familiefoto van onze volgende reis? (Die we nog moeten boeken … gezien heel de coronatoestand. Het wordt dus mogelijk niet zo’n exotische bestemming. Nederland en Zwitserland staan op de shortlist.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.