Een dutje doen in China (2)

3

(109) Dutje in China-2

Als je eenmaal ergens mee begint dan komt er soms geen einde aan. Dat merkte ik na mijn eerste serie foto’s van slapende Chinezen (zie hier). In China struikel je – zeker in de zomer – op iedere straathoek wel over een slapend persoon, ongeacht het tijdstip van de dag en de locatie. Ik kon het niet laten om ze te blijven fotograferen.

In ca. 1800 schijnt Napoleon eens gezegd te hebben: “Laat China maar slapen, want als ze wakker wordt zal ze de wereld op haar grondvesten doen schudden”. Hoewel hij daarin gelijk lijkt te krijgen, moeten we niet vergeten dat hardwerkende mensen ook nadat ze wakker zijn geworden zo nu en dan weer eens een dutje nodig hebben. De rust en het aanpassingsvermogen van de mensen die China’s wederopstanding samen bewerkstelligen kunnen verbazingwekkend zijn.

Ondertussen heb ik weer een nieuwe serie bij elkaar gefotografeerd, die ik jullie absoluut niet wil onthouden. Klik hier om de foto’s te bekijken, en blijf jezelf verbazen!

Het goede antwoord op de poll van vorige week is B: “Ik woon naast een bedrijf dat een gekke Japanse machine verkoopt die alle bejaardenkwaaltjes claimt te kunnen genezen.” Je houdt het niet voor mogelijk, maar het is echt waar. Toen Zhang Yang’s moeder een keer naar ons huis kwam kijken toen we in Nederland waren, heeft ze het uit nieuwsgierigheid zelf een keer geprobeerd. Ik denk niet dat ik hoef uit te leggen dat het grote onzin is.

3 comments on “Een dutje doen in China (2)

  1. Fem Eggers schreef:

    Heerlijke serie! En jaloersmakend ook, ergens. Sommige mensen kunnen echt overal en in elke houding slapen!

  2. John schreef:

    Zo groot is het contrast met Nederland. Ik heb nog nooit een markt- of kraamverkoper zien slapen. Dan zou hij gauw door zijn handel heen zijn…

  3. Cynthia schreef:

    Haha, ge-wel-dig al die fotos van ze. Leuk gedaan Judith!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.