Baoyuan dumpling restaurant

3

(128) Baoyuan Jiaozi

Jiăozi (dumplings) zijn een bekend Chinees gerecht. In China zijn de vullingen waar je uit kunt kiezen in de regel vrij standaard, bijvoorbeeld ei & bieslook, varkensvlees & witte kool of garnalen, lente-ui & ei. Creatieve varianten zie je niet vaak, met uitzondering van in het Baoyuan dumpling restaurant.

Bij Baoyuan kun je jiăozi krijgen met alle mogelijke combinaties xiàn (vulling). Denk daarbij aan xiàn van gerookte tofu, aubergine en koriander, jiaozi met rundvlees, ui en zoete aardappel of een vulling van paddenstoel, ei, wortel en rijstnoedels. En dat niet alleen; je kunt er jiaozi in allerlei kleuren bestellen! Er wordt fruit- en groentesap gebruikt om de pí (het deeg) te kleuren. Handig als je de verschillende vullingen uit elkaar wilt houden, maar vooral erg mooi en leuk.

(128)Baoyuan-2

Zelf ben ik een groot fan van Baoyuan en haar lekkere jiaozivullingen, en daarnaast is de inrichting van het restaurant ook nog eens geweldig. Denk aan fonteintjes, een ‘rivier’ compleet met houten brug, ronde poorten, rode lampions en veel planten. Voor mij is Baoyuan dan ook een ideaal restaurant om bezoekers mee naartoe te nemen. Omdat het om de hoek van ons kantoor ligt, hebben we er regelmatig teamlunches als er nieuwe collega’s komen of juist als er een collega weggaat. En naast jiaozi hebben ze er veel andere bijzondere gerechten.

(128) Baoyuan-1

Volgens Zhang Yang en een Chinese collega is Baoyuan een restaurant dat buitenlanders geld uit de zak wil kloppen met absurde vullingen, want welke Chinees zou het in zijn hoofd halen om groene of paarse jiaozi met zulke rare xiàn te eten? Ik moet bekennen dat het restaurant inderdaad populair is bij de expats die er in de buurt werken, maar ik zie er eigenlijk vooral Chinezen eten. Die blijkbaar toch openstaan voor nieuwe creatieve combinaties.

(128) Baoyuan-3

Het Baoyuan dumpling restaurant is dagelijks geopend van 11 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds. Adres: North of 6 Maizidian Jie, Chaoyang District.

3 comments on “Baoyuan dumpling restaurant

  1. Yvon schreef:

    Mmm, ziet er goed uit! Daar maar een keertje lunchen dan? 😉

  2. Nice to be out schreef:

    Oh heerlijk! Ik hou er ook wel van

  3. Miranda schreef:

    Klinkt goed Judith, gewoon meegaan met de tijd. Anders waren wij hier ook niet verder gekomen dan de aardappelen, bonen, wortels en kool.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.