Een dutje doen in China (3)

3

(161) Dutje in China-3

In China struikel je – zeker in de zomer – op iedere straathoek wel over een slapend persoon, ongeacht het tijdstip van de dag en de locatie. Ik kon het niet laten om ze te fotograferen, en als je eenmaal ergens mee begonnen bent dan komt er soms geen einde aan. Dat heb ik gemerkt; na twee eerdere posts met foto’s over dit onderwerp (zie hier (1) en hier (2)) ben ik inmiddels weer zoveel slapende Chinezen tegengekomen dat we aan een derde blog toe zijn!

Ook in een stad als Wuhan, die dynamisch en iedere dag anders is lukt het Chinezen om wonderbaarlijk rustig en flexibel te blijven, met een uitzonderlijk aanpassingsvermogen naar de omgeving. Netjes op een rijtje samen diep snurken in het openbaar of gewoon met dekbed, kussen en al midden op de stoep gaan liggen: je ziet het allemaal. Hoewel zonder gêne slapen in het openbaar hier volledig geaccepteerd is, blijf ik het fascinerend vinden.

Ook de derde serie zit vol met foto’s van mensen die slapen op plaatsen en in posities die wij als westerlingen niet voor mogelijk houden. Ik wil ze jullie weer niet onthouden: klik hier om de foto’s te bekijken, en blijf jezelf verbazen!

3 comments on “Een dutje doen in China (3)

  1. Lawrence Robinson schreef:

    Haha, dit is nog niks! Ik werk als engineer bij een bedrijf dat grote offshore installaties bouwt. Mijn eerste ervaringen met dit fenomeen van overal slapen (met name na de lunch) waren met Chinezen die doodleuk onder een enorme kraan (in bedrijf!) liggen te zagen, zonder veiligheidshelm uiteraard, want safety is immers niet van toepassing tijdens de pauze.

  2. Gertruud schreef:

    Idd, je blijft jezelf verbazen!!

  3. Simone N schreef:

    Het blijft leuk! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.