Een dutje doen in IKEA

4

(204) Dutje in IKEA

Jullie weten inmiddels dat gefascineerd ben door Chinezen die overal en altijd zorgeloos een dutje kunnen doen. Zie hier drie blogs met foto’s van Chinezen die op de meest onmogelijke plaatsen en in de meest ongemakkelijke posities een uiltje knappen: (1), (2), (3).

Nu is er één plaats in het bijzonder waar Chinezen graag slapen en dat is de IKEA. De Zweedse meubelboer betrad de Chinese markt eind jaren ’90 en heeft inmiddels zo’n twintig winkels in China. De showrooms die vol met comfortabel meubilair staan, zijn te aantrekkelijk om het jezelf niet comfortabel te maken. Dat kan door uren met je smartphone in een fauteuil te gaan liggen, maar ook door een dutje te doen.

De situatie is inmiddels zover dat het IKEA management maatregelen wil nemen om de slapers te weren, vooralsnog echter zonder succes. En dat verbaast mij niets. In China wordt de openbare ruimte als verlengstuk van je eigen huis gezien, wat maakt dat het helemaal niet ongewoon is om in het openbaar een dutje te doen. Als je ziet hoe goed Chinezen midden op straat kunnen slapen, in een pinautomaat of op een bakfiets, dan spreekt het voor zich dat ze de kans om in een opgemaakt Nornäs bed te duiken of een dutje op een zachte Bosnäs bank te doen niet aan zich voorbij laten gaan.

In deze special edition van “Een dutje doen in China” dus veel foto’s van mensen die de IKEA zien als de ultieme plek om jezelf even op te laden. Klik hier om de foto’s te bekijken, en verbaas jezelf!

4 comments on “Een dutje doen in IKEA

  1. vegakookdagboek schreef:

    haha, die foto met het popje maakt het wel schattig 🙂

  2. Kris10 schreef:

    Haha fantastisch! Hoelang heb je moeten rondlopen in de IKEA om al deze foto’s te maken? Een uurtje? 🙂

  3. Lawrence Robinson schreef:

    Het zijn niet eens zozeer de plekken, maar meer de standjes (hopeloos) waarin…. Enfin, wat ik al aangaf in een eerdere reactie. Hier slapen ze met bosjes tegelijk onder werkende hijskranen, op houten pallets of zelfs ook een plaatje karton op de grond.

    En dan nog verbaasd zijn dat wij (Westerlingen) niet dutten in de middagpauze 😛

  4. John schreef:

    Voor wie de slaap eens niet kan vatten zijn deze foto’s wellicht een aanrader. Steeds weer erg vermakelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.