Een MVV aanvragen voor je Chinese partner

5

Als je met je Chinese partner in Nederland wilt gaan wonen, moet je een verblijfsvergunning aanvragen bij de IND. De eerste stap in dat proces, is het aanvragen van een Machtiging tot Voorlopig Verblijf (MVV). Dit is een visum waarmee je partner Nederland in mag reizen, om hier de daadwerkelijke verblijfsvergunning (VVR) af te halen.

Dit kan even puzzelen zijn, zeker als je – zoals wij – voor het eerst samen gaat wonen in Nederland, na een periode in China gewoond te hebben. De Nederlandse partner moet namelijk ingeschreven staan in de BRP en voldoende inkomen hebben, en de Chinese partner moet geslaagd zijn voor het basisexamen inburgering, en mag tijdens de aanvraag niet in het Schengengebied verblijven. Lees verder

Je Chinese huwelijksakte inschrijven in Nederland

8

(213) Chinese huwelijksakte

Als je trouwt in China, krijg je als bewijs van je huwelijk een mooi rood boekje. Aan dat boekje heb je buiten China echter niets; het wordt niet erkend door de Nederlandse overheid.

Om je huwelijk ook in Nederland in te schrijven dien je een aantal stappen te doorlopen. Stappen die niet altijd even logisch lijken als je niet bekend bent met internationale aken en daarbij horende zaken zoals apostille, notarisatie en legalisatie. Lees verder