Beijing State of Mind

3

Een paar dagen geleden werd er een videoclip online gezet die hoort bij een nummer dat gebaseerd is op Jay-Z and Alicia Keys’ nummer ‘Empire State of Mind’, dat over New York gaat. ‘Beijing State of Mind’ is hier een variant op, doorspekt met Beijing-cultuur en Chinese uitdrukkingen. Het nummer is een enorme hit onder buitenlanders in Beijing, omdat de tekst en de clip het Beijing waar wij wonen vrijwel perfect weergeven.

De clip is geschoten op verschillende locaties in de stad, waaronder bij een heel aantal beroemde bezienswaardigheden maar ook bij Zhōngnánhǎi, waar de CCP kantoor houdt. Mark Griffith, de producer van de clip, was ietwat zenuwachtig om daar te filmen maar het kwam goed. Het nummer beschrijft alle facetten die wonen in Beijing zo interessant maken. Bijvoorbeeld de rijke geschiedenis, de problemen waar migrantarbeiders tegenaan lopen en de huidige multiculturele mix die de stad bevolkt. Maar ook zaken zoals de gewoonte van Chinese mannen om hun T-shirt tot onder hun oksels op te rollen in de zomerhitte, kinderen die op de stoep poepen en natuurlijk jiǎozi.

Kijk en oordeel zelf! Als je er niets van snapt dan staat het je vrij om tijdje in Beijing te komen wonen.

3 comments on “Beijing State of Mind

  1. Harry schreef:

    Hu gave me coffee? Super!

  2. John schreef:

    Geweldig!!!

  3. Ilja schreef:

    Fantastisch gedaan!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.