Blog #100: Win een Chinees pakketje!

3

Deze winactie is inmiddels gesloten.

Dit is alweer de honderdste post sinds JudithinChina.com in januari 2012 van start ging!

De tijd vliegt, en er zijn inmiddels heel wat verhalen voorbij gekomen. Jullie waren het meest geïnteresseerd in stukken over hoe je richtingsgevoel verandert als je lang in een rechtlijnige stad als Beijing woont, wat ik eigenlijk zoal doe in China, hoe het is om Chinezen mee uit eten te nemen en hoe Chinezen het toilet gebruiken.

China is een fanastisch land om over te schrijven, omdat het nog steeds volop in ontwikkeling is en soms maar met moeite richting vindt. Dingen die in westerse ogen absurd zijn kom je hier overal tegen, tot in de kleinste details van het dagelijkse leven. Dit is voor mij een bijna onuitputtelijke bron van verhalen: ik zit nooit verlegen om inspiratie maar heb eerder moeite om te bepalen waar ik níet over zal schrijven.

Ik ben blij met al mijn trouwe lezers en jullie reacties! Daarom als honderdste post speciaal voor jullie weer een winactie. Je maakt kans op een Chinees pakketje met de volgende inhoud:

(100) Blog 100 Winactie-1

 1. Een gelukshanger in de vorm van een vis. Waarom een vis? Omdat de Chinese uitdrukking niánnián yǒu yú letterlijk betekent ‘ieder jaar vis hebben’. Als je het jezelf ieder jaar weer kunt veroorloven om vis te eten, heb je het immers goed. Deze gelukshanger staat dan ook voor voorspoed.
 2. Twee paar eetstokjes voor beginners, want wie heeft er niet wel eens zitten klungelen tijdens het eten met stokjes? Deze stokjes werken als knijpers, waardoor het zelfs de grootste kluns nog lukt om charmant sushi te eten.
 3. Een potje tijgerbalsem. Tijgerbalsem (qīngliángyóu) is onmisbaar want het heeft op vrijwel alles een gunstig effect. Smeer een beetje op een muggenbult en de jeuk verzacht. Een beetje op je slapen smeren na een drukke dag of bij een jetlag werkt ontspannend, en de balsem werkt ook verzachtend bij spierpijn.
 4. Drie verschillende theebloemen. Chinese thee is niet alleen lekker maar kan ook heel mooi zijn. Kijk bijvoorbeeld hier maar eens hoe mooi een theebloem eruit kan zien.
 5. Een boeddhistisch gebedssnoer, in het Chinees fózhū genoemd. Deze gebruiken (Chinese) boeddhisten om de tel niet kwijt te raken bij het reciteren van sutra’s. Daarnaast kunnen fózhūs ook erg mooi zijn, zoals de smaragdgroene in dit pakketje!

Wat moet je doen om kans te maken op al dit moois? Slechts het volgende: Laat een reactie achter onder dit bericht, waarin je vertelt welke post jij tot nu toe het leukst vond om te lezen en waarom.

Vul daarbij een geldig e-mailadres in, zodat ik contact met je op kan nemen als je de gelukkige winnaar bent. Deze actie loopt tot zondag 25 mei 2014 23:59 uur (Chinese tijd) en is open voor alle lezers van dit blog. De winnaar wordt gekozen via een radom generator en wordt met de eerstvolgende post bekend gemaakt.

3 comments on “Blog #100: Win een Chinees pakketje!

 1. Renée schreef:

  Hoi Judith,
  Ik lees je verhalen elke week weer met veel plezier! Veel herkenbare maar ook erg veel nieuwe leerzame verhalen over het fantastische China en Beijing. Verhalen over “Opvallende dingen in China” blijf ik altijd erg vermakelijk vinden. Dit soort grappige feitjes lijken onuitputtelijk te zijn in China.
  Blijf vooral schrijven!

 2. goyvon schreef:

  Tijgerbalsem rules! Bij hoogteziekte werkt het ook verlichtend.
  Deze keer sla ik even over en gun ik een ander het pakketje.

 3. Ivo schreef:

  Hai Judith, ik vind al je berichten fantastisch om te lezen maar het meest heb ik nog gelachen om het bericht van het badhuis waar je met Zhang Yang naartoe ging dat geen badhuis was. Ik zie je snel weer in NL!
  Knuffel, Ivo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.