Mijn ultieme Chinamoment!

1

De oplettende lezer weet dat twee dingen mij de afgelopen tijd bezig hebben gehouden: slapende Chinezen en ouderen die de ingang naar mijn woning iedere dag weer blokkeren. Nu overkwam mij laatst iets wat deze twee zaken onverwacht en ultiem combineert.

De hutong waar we wonen was de afgelopen maanden een bouwput, omdat de waterleidingen vervangen werden. Veel arbeiders hebben hier lang aan gewerkt; zware arbeid in de warme zomer. Dat ze na het middageten daarom een dutje doen zal niemand verbazen. Wat mij wel verbaasde was dat één arbeider een rustig plekje had gevonden in….

(119) Ultieme Chinamoment

… het steegje dat naar onze sìhéyuàn leidt!

Toen ik thuis kwam en mijn fiets nog geen tien centimeter naast zijn hoofd wilde parkeren schrok hij even wakker, keek verbaasd op, draaide zich vervolgens om en sliep lekker verder.

One comment on “Mijn ultieme Chinamoment!

  1. Esther schreef:

    Geweldig! Ziet er heel comfortabel uit. ;D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.