Liebster Award

4

(150) Liebster Award

De Liebster Award is een virtuele award die door bloggers wordt doorgegeven. Ik denk dat het idee bij onze Oosterburen vandaan komt, ‘Liebster’ klinkt namelijk wel erg Duits. Het doel van de award is om meer aandacht voor kleine blogs te genereren en bloggers hun netwerk uit te laten breiden. Natuurlijk is het ook een leuke opsteker als je wordt genomineerd! Ik kreeg de award van Cynthia van Chez Cynthia, die schrijft over reizen en de periode die ze op het Franse platteland woonde. Haar blog bosjenee, over taalverwarring, is werkelijk hilarisch.

Hoe werkt de Liebster Award? Het is de bedoeling dat ik elf vragen beantwoord en de award vervolgens doorgeef aan een aantal andere bloggers. Omdat Cynthia me geen specifieke vragen heeft gestuurd, ben ik zo vrij geweest om de vragen die in haar blog staan over te nemen.

 1. Hoe lang ben jij al aan het bloggen?

De eerste keer dat ik naar China ging (2005) hield ik het thuisfront op de hoogte van mijn belevenissen via e-mail. In de jaren daarna gebruikte ik daarvoor Waarbenjij.nu, maar toen ik in 2012 weer naar China ging vond ik dat toch echt niet meer kunnen: teveel reclame, onoverzichtelijk en niet genoeg functies. De eerste blog op Judithinchina.com werd op 30 januari 2012 geplaatst.

2. Welke artikelen vind jij het leukst om te lezen op andere blogs?

Goed geschreven inhoud die me aanspreekt. Dat kunnen blogs zijn van mensen die ook in China of in het buitenland wonen, van bloggers die in dezelfde levensfase zitten of die dezelfde interesses hebben. Dat een blog goed geschreven is vind ik belangrijker dan de onderwerpen waar over wordt geschreven.

3. Hoeveel tijd spendeer je per week ongeveer aan het bloggen?

Dat verschilt heel erg. Soms tik ik in twee dagen tijd drie of vier blogs, soms een week of twee lang helemaal niets.

4. Wat vind jij het leukst aan bloggen?

Creatief bezig zijn, schrijven en een platform creëren waarop ik kan delen wat ik hier in China voorbij zie komen. Dat steeds meer mensen deze blog volgen en interesse in deze dagelijkse zaken tonen, is vooral een plus.

5. Wat vind je het minst leuk aan bloggen?

Als je op wilt vallen tussen alle andere blogs, moet je veel tijd en energie steken in zelfpromotie, actief zijn op social media, veel interactie met andere bloggers hebben, acties bijhouden, jezelf aanmelden op platforms zoals Blog Society, dit soort blog tags actief doorgeven, erg letten op SEO en dergelijke. Daar heb ik helemaal niet zoveel zin in, waardoor ik waarschijnlijk minder bezoekers trek dan anders had gekund.

Daarnaast vertik ik het om over té persoonlijke dingen te schrijven. Mensen gluren graag in het leven van anderen en ik zou waarschijnlijk een groter lezerspubliek aanspreken als ik meer foto’s van mezelf met Zhang Yang en hoe we hier wonen zou plaatsen, zou gaan ploggen of vloggen (de termen alleen al!), persoonlijkere verhalen zou schrijven of zoals Jocelyn van Speaking of China doet, mijn blog op de AMWF gemeenschap richten. Dat wil ik niet, ik schrijf liever over de dingen die ik in China meemaak en die me interesseren. China en wat ik hier zie en meemaak is het uitgangspunt, niet ik als persoon.

6. Waar kun je jou ‘s nachts voor wakker maken?

Als het huis in de brand staat of er ingebroken wordt terwijl ik slaap, zou ik dat graag willen weten.

7. Wat is jouw favoriete televisieserie?

House of Cards en the Good Wife. Geen Chinese TV-series, die vind ik over het algemeen langdradig of kinderachtig. En meestal ook nog slecht geacteerd.

8. Wat neem je altijd mee als je de deur uitgaat?

Mijn telefoon, sleutelbos, agenda, portemonnee, een pen en een pakje papieren zakdoekjes. Dat laatste omdat er in China niet standaard toiletpapier in openbare toiletten aanwezig is.

9. Wat is je favoriete maaltijd?

Chinees eten: málà xiāngguō, een gerecht waarbij groenten, tofu, paddenstoelen, vlees of wat je zelf verder maar kiest samen pittig gebakken worden in een grote wok. Je eet samen uit deze wok. Westers eten: aardappeltjes met rozemarijn en zeezout uit de oven met daarbij geroosterde groenten.

10. Wat zijn je drie meest gelezen artikelen?

 1. Richtingsgevoel
 2. Tellen in het Chinees
 3. Naar het toilet

11. Wat is jouw favoriete stad ter wereld?

Beijing natuurlijk. Er zijn nadelen aan leven in Beijing, maar waarom de voordelen daar tegenop wegen heb ik hier al eens beschreven.

En dan moet ik nu een aantal andere bloggers nomineren! Ik geef de award door aan Sanne van Mijn eerste marathon, Kris van Kris10 en Louana van Eleventh Monkey. Om dit hele gebeuren fris & interessant te houden zal ik elf nieuwe vragen bedenken en deze naar de genomineerden toesturen. En hoop ik dat ze blij zijn met de Liebster Award.

De winnaar van de winactie van vorige week is Monique! Monique, je hebt inmiddels bericht van me ontvangen. Zodra ik je adres heb ontvangen wordt het boek naar je toegestuurd.

4 comments on “Liebster Award

 1. […] Judith in China, a fellow Dutch blogger also with a special connection to Asia, recently sent me a list of questions brought about by the Liebster Award. Her questions were in Dutch, and two are very Dutchie specific, still they’re fun to answer so I’ve translated them and here are my answers. Thanks Judith! […]

 2. Cynthia schreef:

  Hi Judith, leuk stuk en bedankt voor de tag! En wat vreemd, ik was ervan overtuigd dat ik je gemaild had. Wat suf zeg! (schaam, schaam…). Maar leuke vragen/antwoorden – bedankt!

 3. Lydia schreef:

  Gefeliciteerd met de award! Het is altijd leuk om je stukjes te lezen en zo het gevoel te hebben toch nog een beetje in China te zijn 🙂

 4. Kris10 schreef:

  Jeej, mijn eerste liebster award. Denk ik … 🙂 Vuur je vragen maar af!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.