Maak kans op het Beijing ABCs kinderboek!

6

Deze winactie is inmiddels gesloten.

Zelf heb ik een aantal jaar vrijwilligerswerk in Chinese weeshuizen gedaan. Meer daarover kun je lezen in dit artikel dat ik schreef voor China Nu. Ik werkte toen met BICCO: het Beijing International Center for Chinese Orphans. Bethel is een andere organisatie die Chinese kinderen helpt, specifiek met een visuele beperking. Hen interviewde ik ook voor China Nu.

Nu zijn er meer organisaties die zieke, gehandicapte, of anderszins beperkte kinderen in Beijing helpen. Eén daarvan is Magic Hospital.Magic Hospital helpt zieke en gehandicapte kinderen. Het doel is om deze kinderen een lach op het gezicht te brengen. Het motto van de organisatie is dan ook:

Every child should have a childhood full of play and laughter


Dit probeert Magic Hospital op veel manieren te bereiken. Zo hebben ze Clini Clows in China geïntroduceerd, brengen vrijwilligers kleur en plezier in grijze Chinese ziekenhuiszalen met speelgoed, spelletjes en voorleesboeken, neemt Magic Hospital kinderen mee op uitstapjes, en worden specifieke kinderwensen waar mogelijk vervuld.

Meer over wat Magic Hospital sinds haar oprichting begin 2003 heeft bereikt, lees je hier.

Magic Hospital heeft ook een bijzonder kinderboek uitgebracht. In Beijing ABCs vind je aantrekkelijke illustraties en leuke rijmpjes. Aan de hand van het alfabet wordt Beijing belicht. Denk aan C voor courtyard, H voor hutong, J voor jiăozi en T voor Tian’anmen. Dit boek is erg leuk voor kinderen met een Chinese achtergrond, als bijvoorbeeld (één van de) ouders Chinees is, of een kind geadopteerd is. Maar ook voor kinderen van expats die (een deel van) hun jeugd in Beijing doorbrengen is dit boek erg leuk, of voor gezinnen die Beijing tijdens een vakantie aandoen. Eigenlijk dus voor alle kinderen die op enige manier met Beijing of China in aanraking zijn geweest!

Lijkt het je leuk om je kind Chinese woordjes bij te brengen? Dan heb ik goed nieuws: Ik mag een exemplaar van dit mooie boekje weggeven! Om hier kans op te maken beantwoord je de volgende vraag in een reactie onder deze post:

Vrije tijd en spel zijn zo essentieel voor de ontwikkeling van een kind, dat dit is opgenomen in het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties. In welk artikel van het verdrag is dit recht vastgelegd?

Het antwoord dient correct te zijn en is te vinden op de homepage van de website van Magic Hospital. Vergeet niet om bij je reactie een geldig e-mailadres achter te laten, zodat ik contact met je op kan nemen als je de gelukkige winnaar bent. En omdat het hier om een goed doel gaat, zou ik het erg op prijs stellen als je deze actie deelt op social media, of Magic Hospital volgt op Facebook. Hoe meer mensen bekend raken met het goede werk van deze mooie organisatie, hoe beter!

Deze actie loopt t/m vrijdag 19 oktober 2018 en is open voor alle lezers van dit blog met een (post)adres in Europa. De winnaar wordt in het eerstvolgende blog bekend gemaakt.

6 comments on “Maak kans op het Beijing ABCs kinderboek!

 1. Jesselyn schreef:

  Is dit boek nog ergens te verkrijgen?

 2. laotongs schreef:

  Artikel 31.
  Ik heb op WeChat een link geplaatst naar de organisatie. Hopelijk krijgen ze veel bekendheid voor hun prachtig werk.

 3. Monique van Acker schreef:

  Article 31: every child has the right to engage in play and recreational activities, to participate in cultural life and arts.

 4. AnnaB schreef:

  Artikel 31
  Benieuwd naar dit boek

 5. Gertruud schreef:

  Artikel 31

 6. Morag Brown schreef:

  31

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.