Is het een jongen of een meisje?

Als je hier al een tijdje meeleest, weet je dat bijgeloof in China in veel gevallen als waarheid kan gelden. En dat dit sterker geldt als het op zwangerschap en kinderen aankomt. Eerder schreef ik over hier wijdverbreid bijgeloof tijdens de zwangerschap in China. Als je daarbij weet dat het geslacht van een foetus in een Chinees ziekenhuis niet met de ouders gedeeld mag worden, is één plus één twee. Er zijn een heel aantal manieren waarop Chinezen denken te kunnen opmaken wat het geslacht van je ongeboren baby is – zonder echo.

Hieronder een aantal van de meestvoorkomende die ik tijdens mijn twee zwangerschappen tot nu toe heb gehoord. Ik kan je uit ervaring (jongen/meisje) vertellen, dat het niets zegt over het geslacht van de baby – wel is het interessant.

1) Hoe je de baby draagt

Draag je hoog, dan is het een meisje, draag je laag, dan is het een jongen’, is een populaire uitdrukking in Nederland. In China let men daarin niet op de hoogte, maar op de vorm van je buik. Draag je de baby in een smalle puntige, naar voren gerichte buik? Dan is het volgens mijn schoonmoeder zeker een jongen. Zet je groeiende buik juist in de breedte uit, dan draag je volgens haar zeker een meisje – en daarmee volgens alle vrouwen van haar generatie.

2) Of je al dan niet last hebt van misselijkheid

Heb je tijdens de zwangerschap last van misselijkheid, kokhalzen en dergelijke? Dan is het ongetwijfeld een meisje. Kom je de zwangerschap misselijk-loos door, dan ben je zeker zwanger van een jongen.

3) De ligging van de baby tijdens een echo

Ligt de baby tijdens een echo met het gezicht naar binnen gekeerd? Dan is het een verlegen kindje, en dus een meisje. Ligt de baby met het gezicht naar buiten toe, zodat je het goed kunt zien tijdens de echo? Dan is de baby niet verlegen, en dus een jongetje.

4) Je eetlust (of het gebrek daar aan)

Heb je onstilbare honger, of onverklaarbare trek in zaken waar je anders je neus voor op zou halen (augurken met slagroom)? Dat duidt erop dat je een jongetje draagt. Kun je juist geen hap door je keel krijgen? Dan ben je zwanger van een meisje.

En heb je tijdens de zwangerschap ineens trek in pittig voedsel? Dan ben je zwanger van een jongetje. Heb je juist trek in zure voedingsmiddelen, dan is het een meisje.

5) Je energieniveau

Ben je de hele zwangerschap moe, futloos, en heb je veel minder energie dan anders? Dat duidt er volgens de Chinese bakerpraatjes op dat je zwanger bent van een meisje. Heb je nergens last van, ben je niet noemenswaardig vermoeider dan voor de zwangerschap? Dan draag je waarschijnlijk een jongetje.

6) Of je al dan niet een zwangerschapsgloed hebt

De gezonde gloed die vrouwen toegeschreven wordt tijdens de zwangerschap (pregnancy glow), schrijven we in Nederland toe aan hormonen en verbeterde bloedcirculatie tijdens de zwangerschap. In China zou deze gloed erop duiden dat je een meisje draagt. Heb je deze gloed niet, of zorgen de hormonen er juist voor dat je acne krijgt of veel vocht vasthoudt, dan zou het een jongen zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.