Cafés in Wuhan (2)

Eerder kon je hier lezen dat Wuhan een stad met een goed ontwikkelde cafécultuur is. Naast een vestiging van Starbucks op vrijwel iedere straathoek, zijn er in de drie jaar die ik in de stad heb gewoond een wildgroei geweest aan kleine cafeetjes en koffiezaakjes. Deze zaakjes hebben ieder hun eigen stijl en charme.

Omdat Wuhan geen dag hetzelfde is, vandaag een overzicht van vier nieuwe, bijzondere plekken om op te laden met een kopje koffie, mocht je ooit in Wuhan terecht komen.

1) Mighty Mighty Coffee Roasters

Mighty Mighty good coffee, kun je krijgen bij Mighty Mighty Coffee Roasters. Dit hippe tentje is gevestigd in Power House, een oude batterijfabriek die is verbouwd tot een hip commercieel district. Naast Mighty Mighty vind je daar onder andere winkels, een cocktail bar, restaurants en kantoorruimte. Er worden regelmatig evenementen gehouden, waaronder markten waar mensen hun handgemaakte producten verkopen.

Mighty Mighty is opgericht door een Wuhannese, die een aantal jaar in Nieuw Zeeland heeft gewoond en daar de Engelse naam Tracy heeft aangenomen. Tracy laat haar liefde voor Nieuw Zeeland terugkomen in haar koffiezaak, zo hebben de gebakjes en zoetigheden op het menu namen als Sydney en Auckland. De koffie wordt ter plekke geroosterd. Tracy laat ook haar liefde voor kleding en skateboarden terugkomen in Mighty Mighty. Zo is er grenzend aan het koffiegedeelte een winkel, waar je kleding en skateboards kunt kopen.

Mighty Mighty is een prima plek om een goede kop koffie te drinken in een hippe omgeving. Vooral ’s avonds is Power House een mooie locatie, als het donker is en de winkels verlicht zijn. Een goed voorbeeld van de moderniseringen die Wuhan een steeds leukere stad maken.

Mighty Mighty Coffee Roasters, Hankou, Jianghan District, Taipei First Road #23, Power House B108
MIGHTY MIGHTY, 汉口江岸区,台北一路23号,台北院子B108

2) Seattle Breeze

De naam Seattle Breeze klinkt als een westerse keten, en hoewel het dat niet is, is dit café een verademing in het hectische Wuhan. Heel mooi gelegen in het Hankou Bund park, vlak naast de Yangtze, is het de ideale plek om een kop koffie te drinken of iets te eten na een lange wandeling langs de rivieroever.

De inrichting doet erg westers aan, met glas-in-lood, veel lampen en comfortabele banken. De koffie is goed en het eten op het westerse menu ook. Denk aan salades, steak met friet, nacho’s en New York cheesecake. Op een groot scherm worden televisieseries, sport of films vertoond. Een mooie locatie om een middagwandeling in Hankou af te sluiten.

Seattle Breeze, Hankou Jiang’an District,Hankou Bund #96 (op de kruising met Zhangzizhong Road)
西雅图微风, 汉口江岸区,张自忠路路口,汉口江滩96号

3) KK’s Barber Coffeeshop

Dit is een interessant concept, want bij KK’s kun je niet alleen koffie drinken maar ook een cocktail, of je baard laten trimmen.

KK’s Barber Coffeeshop is ‘over the top’ ingericht in jaren ’50 stijl. Toen ik er was zag ik niemand die kwam om zich te laten scheren, wel zaten er genoeg mensen aan de bar koffie te drinken, of samen bier te drinken. KK staat voor de initialen van de eigenaar.

Gevestigd in Huayuan Dao, een commercieel district waar verder ook een speciaal biercafé, een echt Italiaans restaurant en een rumbar gevestigd zijn. KK’s Barber Coffeeshop is weer een goed voorbeeld van hoe er steeds meer ruimte is voor jonge, nieuwe initiatieven in Wuhan.

KK’s Barber Coffeeshop, Hankou Jianghan District, Jianshe Dadao #538, Garden Avenue
毫克咖啡吧, 汉口建设大道538号,武汉市江汉区青年路308号,花园道

4) Passing by Coffee

Eén van mijn favoriete koffietentjes in Wuhan, vooral vanwege de leuke ligging in de eerste straat in ‘Old Hankou’ die helemaal opgeknapt is. Líhuángpí Road moet voor Wuhan worden wat de Nánluógǔxiàng in Beijing is: een oude straat waar de authentieke sfeer behouden wordt, terwijl er ruimte is voor horeca, winkels en ander commercieel aanbod. Naast een hele strip aan koffietentjes vind je in deze straat winkels en een echte Italiaanse pizzabakker, maar ook kantoren van de lokale overheid die in de monumentale panden gevestigd zijn.

Bij Passing by Coffee kun je ’s zomers heerlijk buiten zitten. Als het weer minder goed is vind je er maar liefst drie verdiepingen ruimte om te zitten, ingericht in ‘Britse’ stijl. Dat moet je ruim opvatten: het gaat van het gebruik van de Union Jack in de inrichting tot pastel theeservies en foto’s van Britse rockbands aan de muur.

De bezoekers zijn jong, in Passing By Coffee is het daarom leuk om te zien hoe jong China ook in Wuhan de koffiecultuur heeft omarmd.

Passing by Coffee, Hankou Jiang’an District, Lihuangpi Road #28
路过咖啡馆, 汉口江岸区,黎黄陂路28号

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.