De wondere wereld die Google heet (3)

(169) De wondere wereld die Google heet-3

Ik houd mijn blog bij met WordPress, één van de grootste platforms waarmee je een weblog kunt beheren. Een handige functie die WordPress biedt, is bijhouden hoe bezoekers op je blog terecht komen. Dat is vaak via Google, en WordPress houdt de zoektermen die mensen gebruiken bij. Als het om mijn blog gaat zijn dat meestal logische termen, zoals ‘eten in China’, ‘wonen in Beijing’ of ‘Chinese uitdrukkingen’.

Soms zie ik echter de meest vreemde zaken in het overzicht staan. Dingen waarvan ik überhaupt niet begrijp waarom mensen ernaar zoeken, of waarom ze met die zoekterm juist op mijn blog terechtkomen. Eerder kon je hier al bloemlezingen uit de meest bijzondere zoektermen lezen (zie deel 1 en  deel 2), inmiddels zijn er weer zoveel nieuwe bijgekomen dat het tijd is voor een update! Je zult zien dat JudithinChina onverwacht antwoord geeft op zeer uiteenlopende levensvragen.

Knapste Chinees 2014 → Degene die deze zoekopdracht intikte zal zich wel wat bekocht hebben gevoeld toen hij/zij terecht kwam op mijn blog. In het bewuste stuk worden namelijk alleen maar knappe (en minder knappe) Chinezen met een gemiddeld bouwjaar van 1916 genoemd.

Hoeren Chinese hotels en goedkope Chinese hoeren en Chinese hoeren → Schrijf één keer een stukje over wat je meemaakte toen je een paar dagen in een budgethotel in Wuhan verbleef, en je trekt gelijk een heel nieuwe lezersgroep aan.

Mail win “1 april” → Op 1 april zul je wel meer dingen hebben kunnen winnen, maar deze overnachting in Shanghai Hotel Holland was zeker een leuke prijs (en geen grap).

Gember tegen geesten →Nee, gember doe je in China in de cola. Tegen geesten (of onheil in het algemeen) zet je een bos onkruid voor de deur tijdens het Drakenbootfestival. In Hubei althans.

Chinese vrouwen poep en poepen staand Chinezen → Google-gebruikers blijven het interessant vinden, toiletgebruik in China. Met deze zoektermen kom je uit bij één van mijn bestgelezen blogposts.

Waarom bomen wit verven → Het antwoord op die vraag is vrij breed.

Als je net een filmster bent → Je hoeft niet net een filmster te zijn om jezelf er één te voelen. Als je als westerse dame in Tianjin rondloopt althans.

Waarom dragen Chinezen hoedjes → Om dezelfde redenen als dat andere nationaliteiten hoedjes dragen. Of omdat ze er één aangeboden krijgen tijdens een staatsbezoek, en het hoofddeksel in kwestie niet willen weigeren uit beleefdheid, ook al impliceert de kleur van het hoedje in China iets onaardigs.

Waarom trouwen Chinezen op de zondag → Chinezen trouwen niet perse op zondag, maar op een dag die zowel in de traditionele maankalender als de westerse kalender voorspoedig is. Op zondag gebeuren er in China hele andere dingen die met het huwelijk te maken hebben, onder andere in het Zhongshan park in Beijing.

Bijgeloof over vogelpoep → Van alle soorten Chinees bijgeloof die ik hier tot nu toe heb beschreven, heeft er toch echt niet één iets met vogelpoep te maken.

Tibetaanse monniken eten geen knoflook → Dat klopt! Tibetaanse boeddhistische monniken leven volgens een strikt vegetarisch dieet, waarin ze naast knoflook ook geen vlees en vis, ui en gember eten omdat deze lustopwekkend zouden werken.

Judith Westerling uit Rupelmonde → Hier is duidelijk naar de verkeerde Judith doorverwezen (en Rupelmonde ligt in België aan de Schelde, ik heb het opgezocht).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.