De wondere wereld die Google heet (2)

4

(124) De wondere wereld die Google heet-2

Ik houd mijn blog bij met WordPress, één van de grootste platforms waarmee je een weblog kunt beheren. Een handige functie die WordPress biedt, is het bijhouden hoe bezoekers op je blog terecht komen. Dat is vaak via Google, en WordPress houdt de zoektermen die mensen gebruiken bij. Als het om mijn blog gaat zijn dat meestal logische termen, zoals ‘Beijing’, ‘Chinese gewoonten en gebruiken’ of  ‘wonen in een hutong’.

Soms zie ik echter de meest vreemde zaken in het overzicht staan. Dingen waarvan ik überhaupt niet begrijp waarom mensen ernaar zoeken, of waarom ze met die zoekterm juist op mijn blog terechtkomen. Eerder kon je hier al een bloemlezing uit de meest bijzondere zoektermen lezen, en inmiddels zijn er weer zoveel nieuwe bijgekomen dat het tijd is voor een update! Je zult zien dat JudithinChina onverwacht antwoord geeft op zeer uiteenlopende levensvragen.

Chineestalige telefoonbellers → Ik heb geen ervaring met het vinden van Chinese call center medewerkers in Nederland, maar hoe Chinese oplichters mobiele telefoons gebruiken in hun scams kun je hier lezen.

Spiegel onder je bed tegen geesten → In China gelooft men dat je beter geen spiegel tegenover je bed kunt hangen, omdat er ’s nachts geesten ronddolen en spiegels deze geesten aan zouden trekken. Via de spiegel kunnen ze dan je bewustzijn stelen. Ook is het mogelijk dat je ziel ‘s nachts de spiegel in zweeft, waardoor deze vast komt te zitten in de wereld tussen slapen en waken in, en je de volgende ochtend niet naar je lichaam terug kunt keren. Misschien is het daarom inderdaad een beter idee om de spiegel onder je bed te leggen.

Poepen chinezen met hun voeten op de bril?→ Alleen als ze absoluut niet gewend zijn om een westers toilet te gebruiken. Westerse ‘zittoiletten’ en Chinese hurktoiletten hebben zo hun eigen voor- en nadelen, maar als je niet gewend bent om zittend je behoefte te doen kan dat lastig gaan. Vandaar.

Gember en cola is dat goed tegen de verkoudheid → Zowaar ja! Alles over gembercola en andere creatieve manieren waarop cola gebruikt wordt in de Chinese keuken kun je hier lezen.

Buitelanders eten de namen → Geen idee wat voor namen iemand verwacht dat buitenlanders kunnen eten. Chinezen kunnen wel creatief zijn met Engelse namen.

Stappe om te volg om park te ontwerp → Wie dit begrijpt mag het uitleggen. Ik kom niet ver.

Chiazaad meenemen naar China → Chiazaad is in China inderdaad niet goed verkrijgbaar. Maar het meenemen is eigenlijk helemaal niet nodig, want er zijn hier meer dan genoeg andere, goedkope superfoods voorhanden.

Wat gebruiken filmster voor hun gezicht → Dat verschilt ongetwijfeld per filmster. Onder Chinese filmsterren zijn met name gezichtsproducten die de huid bleken populair. Sproeten zijn daarentegen niet populair, omdat ze door Chinezen voor ouderdomsvlekken aangezien kunnen worden!

Slangenvlees in vis → Ik denk niet dat je bij het kopen van vis bang hoeft te zijn dat je eigenlijk slangenvlees koopt, zoiets als bij het paardenvleesschandaal afgelopen jaar in Nederland. Slangenvlees is in China duurder dan vis, en wordt niet veel gegeten.

Mag je met je auto toeteren, is dat toegestaan → Dat hangt er vanaf waar je bent natuurlijk. In China is het op sommige plaatsen echt verboden om te toeteren, en hebben ze speciale verkeersborden om dat aan te geven.

Chinese man die je recht aankijkt → Wat dat zou moeten betekenen verschilt per Chinese man. Ik kwam er in Tianjin een keer een tegen die dat bij een collega van me deed, maar daar verder niets negatiefs mee bedoelde.

Waarom mag melk niet worden aangelengd → Omdat Chinese melkfabrikanten melamine aan hun melk toevoegen om te verdoezelen dat deze is aangelengd met water. En dat leidde tot het beroemde Chinese melkpoederschandaal in 2008. En de nasleep daarvan voel je nu nog, zelfs als je in Europa melkpoeder wilt kopen.

De winnaar van de winactie van vorige week is Esther! Esther, je ontvangt snel een bericht van me met daarin een code die je bij de bestelling op Pixum kunt gebruiken.

4 comments on “De wondere wereld die Google heet (2)

 1. goyvon schreef:

  Haha, ze zijn weer leuk!

 2. fem schreef:

  Haha! Maar je zult maar bang zijn dat er slangenvlees in je vis zit… toch fijn dat het even opgehelderd is 🙂

 3. John schreef:

  Dit is wat je noemt een blog waar je wel even mee bezig bent. Erg leerzaam.

 4. vegakookdagboek schreef:

  Haha, als mensen nu op deze zoektermen zoeken komen ze nog sneller bij jouw blog terecht 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.