De wondere wereld die Google heet (5)

1

Mijn blog houd ik bij met WordPress, één van de grootste platforms waarmee je een weblog kunt beheren. Een handige functie die WordPress biedt, is bijhouden hoe bezoekers op je blog terecht komen. Dat is vaak via Google, en WordPress houdt de zoektermen die mensen gebruiken bij. Als het om mijn blog gaat zijn dat meestal logische termen, zoals ‘trouwen in China’, ‘gebruiken in China’ of ‘wonen in China’.

Soms zie ik echter de meest vreemde zaken in het overzicht staan. Dingen waarvan ik überhaupt niet begrijp waarom mensen ernaar zoeken, of waarom ze met die zoekterm juist op mijn blog terechtkomen. Eerder vond je hier al bloemlezingen uit de meest bijzondere zoektermen (zie deel 1,  deel 2deel 3 en deel 4), inmiddels zijn er weer zoveel nieuwe bijgekomen dat het tijd is voor een update! Je zult zien dat JudithinChina onverwacht antwoord geeft op zeer uiteenlopende levensvragen.

Worden honden in China met schoentjes aan uitgelaten → Google verwijst hier naar deze post. En dat terwijl je het antwoord juist in dit blog kunt vinden.

Kunnen Aziaten sproeten krijgen → Ja, maar die zien er dan toch anders uit dan westerse sproeten op een witte huid. Westerse sproeten worden in China wel voor ouderdomsvlekken aangezien.

Ezelvlees recept → Je vind op JudithinChina een heel aantal Chinese recepten, maar niet voor de bereiding van ezelvlees.

2 bomen → Wat zou degene die deze zoekopdracht invoerde hebben willen vinden? Ik kan alleen twee heerschappen in Wuhan bieden die bomen heel kunstig namaken.

Leeftijd vragen Chinees onbeleefd → Iemand direct naar zijn/haar leeftijd vragen wordt in Nederland als onbeleefder gezien dan in China. In China kun je altijd om de hete brij heendraaien door te zeggen wat je teken van de Chinese dierenriem is, zodat de vrager het exacte antwoord alsnog moet raden.

Judas oor voedingswaarde → De voedingswaarde van judasoor heb ik hier niet paraat. Wel een overzicht van een aantal Chinese ‘superfoods’, waaronder judasoor.

Mag ik made in China vervangen → Vervangen voor wat? Eens made in China is altijd made in China, lijkt mij.

Naam boontjes Japanner → Groene sojabonen heten in Japan edamame en in China máodòu. Een recept voor deze gezonde snack vind je hier.

Niet in spiegel kijken terwijl je in bed ligt → In China gelooft men dat je beter geen spiegel tegenover je bed kunt hangen. ’s Nachts zouden er namelijk geesten ronddolen, die door de spiegel worden aangetrokken en zo je bewustzijn kunnen stelen. Misschien kun je daarom inderdaad maar beter niet in de spiegel kijken terwijl je in bed ligt.

Judith de Mayer China → Google weet niet alles, hier is naar de verkeerde Judith doorverwezen. De andere Judith in China vind je hier.

One comment on “De wondere wereld die Google heet (5)

  1. Fem schreef:

    Jouw zoekers zijn aanzienlijk creatiever dan de mijne! Bij mij vooral ‘Duitse scheldwoorden’ en ‘openbaar vervoer Hamburg’ (en varianten daarop). Ik geloof dat de interessantste zoekterm van dit jaar was ‘fem eggers getrouwd’…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.