De wondere wereld die Google heet (7)

1

Mijn blog houd ik bij met WordPress, één van de grootste platforms waarmee je een weblog kunt beheren. Een handige functie die WordPress biedt, is bijhouden hoe bezoekers op je blog terecht komen. Dat is vaak via Google, en WordPress houdt de zoektermen die mensen gebruiken bij. Als het om mijn blog gaat zijn dat meestal logische termen, zoals ‘legalisatie huwelijk in China’, ‘tellen in het Chinees’ of ‘is er koffie in China?’.

Soms zie ik echter de meest vreemde zaken in het overzicht staan. Dingen waarvan ik überhaupt niet begrijp waarom mensen ernaar zoeken, of waarom ze met die zoekterm juist op mijn blog terechtkomen. Eerder vond je hier al bloemlezingen uit de meest bijzondere zoektermen (zie deel 1,  deel 2deel 3, deel 4, deel 5 en deel 6) Inmiddels zijn er weer zoveel nieuwe bijgekomen, dat het tijd is voor een update! Je zult zien dat JudithinChina onverwacht antwoord geeft op zeer uiteenlopende levensvragen.

Glijbaan wiel China zwembad → Google geeft bij deze zoekterm vooral de overbekende foto’s van het drukste zwembad ooit, en suggesties voor opblaasbaar speelgoed voor waterpret, verkrijgbaar via Ali Express. Maar ik weet dat als er in een Chinees zwembad een glijbaan en een wiel (of wat dan ook) aanwezig is, het geen zwembad heet, maar een ‘waterwereld’.

Verboden te toeteren → Tsja, het is natuurlijk een makkelijke als de zoekterm precies de titel van een blog is. Een gouwe ouwe, die nog steeds goed gevonden wordt.

Prostituatie in China 2019 → Schrijf één (of twee) keer een stukje over iets opvallends dat je meemaakte in China dat raakt aan prostitutie, en je trekt gelijk een heel nieuwe lezersgroep aan. Ook in 2019 nog, hoewel deze blogs uit 2014 en 2015 stammen.

Trouwen huwelijk assen datum formulier politiek→ Assen is niet Beijing, en de datum waarop je het formulier invult waarmee je voor de wet trouwt in China, is niet politiek getint (de foto die je daarna kunt nemen juist wel – maar dat terzijde).

Jazeker en de grootouders zullen het wel leuk vinden. → Jazeker, Chinese grootouders zijn over het algemeen dolgelukkig met een kleinkind.

Hoe vies is ChinaDit blog scoort erg hoog met deze zoekterm. Al weet ik niet of de zaken die ik hier beschrijf zozeer ‘vies’  zijn volgens Nederlands begrip.

Welke vogels kan je uitlaten → In China alle vogels, zolang ze maar in een kooitje zitten.

Plassende Chinese vrouwen op toilet → Serieus, in maar liefst vier (2), (3), (4), (6) van de zes overzichten die ik eerder over Google zoektermen schreef, staan termen over poepen met de deur open in China, poepen met de voeten op de bril in China, en poepende Chinese vrouwen. Is dat nou echt zo interessant? En waarom trekt mijn blog naast mensen die blijkbaar voornemens zijn om een bordeel in China te bezoeken, mensen die een bijzondere interesse hebben in toiletbezoek in China? Dit blog blijft ook na zes jaar de bestgelezen bijdrage ooit.

Stiefmoeder van vietnames nedrlandse halfbleodjes help → Ik vrees dat dit blog toch echt geen antwoord geeft op de hulpvraag die hier gesteld wordt.

Nederland persoonlijke ruimte → Dat hebben we in Nederland zeker wel, in China niet – of minder. En zo maken we het mooi rond, waar hiermee komen we weer uit bij het overvolle zwembad van de eerste vraag.

One comment on “De wondere wereld die Google heet (7)

  1. cor neefjes schreef:

    Judith graag wat info over.het coronavirus,jij weet waarschijnlijk meer dan de media

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.